0
Sepetiniz Boş
Çeşme
0232
712 67 68

Yunanistan Schengen Vizesi Başvuru Bilgileri

Vize konusunda önemle dikkate alınması gereken hususlar:

Yunanistan schengen vizesi için gerekli evraklar

Vize başvurunuzu olabildiğince erken bir tarihte (örneğin, bir ay öncesinden) yapmanız tavsiye edilir. Çalışma ve öğrenim amaçlı vizelerin alınması ülkeden ülkeye değişmekle beraber, 2-3 ay veya daha uzun bir zaman sürebilir. Vize başvurunuzda pasaportunuzun geçerlilik süresinin başvurduğunuz tarihten ileriye doğru en az bir yıl olmasına özen gösterilmesi tavsiye olunur. Ayrıca, vizeden muaf olmanız halinde dahi, gideceğiniz ülkenin pasaportunuzda aradığı geçerlilik süresini öğrenmenizde yarar vardır .

Pasaportunda Kıbrıs Türk Cumhuriyetine giriş çıkış kaşesi bulunanlar için işlem yapılamamaktadır.

GEREKLİ EVRAK LİSTELERİ

İş Yeri sahipleri için
  • Seyahatin Başlangıç Tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli Pasaport
  • Şirketin antetli kağıdına ilgili makama hitaben turistik amaçlı vize talebinizi belirten dilekçe. (Yetkili kişi veya kişilerce kaşe ve imza)
  • Ticaret veya sanayi odasından yeni tarihli faaliyet belgesi.
  • 30.000 euro teminatlı seyahat sigortası ( Vize ücretine dahildir.)
  • Vergi levhasının fotokopisi.
  • Firmanızın imza sirküleri. (Fotokopi)
  • Ticari sicil gazetesi. (Ortak iseniz isminizin geçtiği yeri işaretleyiniz) ( Pay Oranı gözükecek)
  • Gayri menkul fotokopileri. (Ev, Arsa, Devremülk v.b)
  • Şahsi veya firmaya ait bakiyeli banka hesap dökümleri(ıslak imzalı)
  • 2 adet Yeni çekilmiş fotoğraf. (Biyometrik Fotoğraf)
  • Pasaportun fotoğraflı sayfasının ve var ise son 3 yıla ait schengen vize fotokopileri
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği Nufus Müdürlügünden ( Yerleşim yeri açık adres yazacak)
  • Isveren oldugu için Barkodlu Detaylı 4B hizmet Dokümü varsa geriye dönük 4A dökümleri
  • Kimlik Fotokopisi
Emekliler için
  • Seyahatin Başlangıç Tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli Pasaport
  • İlgili makama hitaben turistik amaçlı vize talebinizi belirten dilekçe.
  • Gayri menkul (Ev, Arsa, Devremülk v.b)tapu fotokopileri
  • Emekli maaşının yattığı 4 aylık banka hesap dökümleri(ıslak imzalı)
  • 2 adet Yeni çekilmiş fotoğraf. (Biyometrik fotoğraf)
  • Pasaportun fotoğraflı sayfasının ve var ise son 3 yıla ait schengen vize fotokopileri
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği Nufus Müdürlügünden ( Yerleşim yeri açık adres yazacak)
  • Kimlik Fotokopisi
  • Şahsi son 3 aylık bakiyeli banka hesap dökümü
Özel Sektör Çalışanları İçin
  • Seyahatin Başlangıç Tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli Pasaport
  • Kimlik Fotokopisi
  • Şirketin antetli kağıdına ilgili makama hitaben turistik amaçlı vize talebinizi belirten dilekçe. (Yetkili kişi veya kişilerce kaşe ve imza)
  • Ticaret veya sanayi odasından faaliyet belgesi.
  • 30.000 euro teminatlı seyahat sigortası ( Vize ücretine dahildir.)
  • Vergi levhasının fotokopisi.
  • Firmanızın imza sirküleri. (Fotokopi)
  • Ticari sicil gazetesi. (Ortak iseniz isminizin geçtiği yeri işaretleyiniz)
  • Gayri menkul (Ev, Arsa, Devremülk v.b)tapu fotokopileri
  • Şahsi veya firmaya ait bakiyeli banka hesap dökümleri(ıslak imzalı)
  • Son 4 aylık imzalı maaş bordrosu
  • 4a SGK barkodlu hizmet dökümü
  • 2 adet Yeni çekilmiş fotoğraf. (Biyometrik Fotoğraf)
  • Pasaportun fotoğraflı sayfasının ve var ise son 3 yıla ait schengen vize fotokopileri
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği Nufus Müdürlügünden( Yerleşim yeri açık adres yazacak)
Öğrenciler için gerekli evrak listesi
  • Seyahatin Başlangıç Tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli Pasaport
  • Öğrenci Belgesi
  • Kimlik Fotokopisi
  • Gidiş Dönüş biletleri
  • 30.000 euro teminatlı seyahat sigortası ( Vize ücretine dahildir.)
  • Masrafları karşılayacak bireyin dilekçesi.
  • Masrafları karşılayacak bireyin durumuna göre hazırlanması gerek evrak listesi.
  • Gayri menkul tapu fotokopileri. (Ev, Arsa, Devremülk v.b)
  • 2 adet Yeni çekilmiş fotoğraf. (Biyometrik Fotoğraf)
  • Kimlik fotokopisi
  • Pasaportun fotoğraflı sayfasının ve var ise son 3 yıla ait schengen vize fotokopileri
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği Nufus Müdürlügünden( Yerleşim yeri açık adres yazacak)
Ev Hanımları için gerekli evrak listesi
  • Seyahatin Başlangıç Tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli Pasaport
  • Gidiş Dönüş biletleri
  • 30.000 euro teminatlı seyahat sigortası ( Vize ücretine dahildir.)
  • Masrafları karşılayacak bireyin dilekçesi.
  • Masrafları karşılayacak bireyin durumuna göre hazırlanması gerek evrak listesi.
  • Gayri menkul fotokopileri. (Ev, Arsa, Devremülk v.b)
  • 2 adet Yeni çekilmiş fotoğraf. (Biyometrik Fotoğraf)
  • Kimlik fotokopisi
  • Pasaportun fotoğraflı sayfasının ve var ise son 3 yıla ait schengen vize fotokopileri
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği Nufus Müdürlügünden( Yerleşim yeri açık adres yazacak)