2024 Ramazan Bayrami Sakiz Adasi 2 gece Konaklamali paketler

Ramazan Bayramı SAKIZ ADASI

 2  Gecelik Paketler
 

 

Birinci gün

Sabah saat 08:00 de Çeşme Ulusoy limanında buluşuyoruz. Pasaport ve gümrük işlemlerinin ardından hızlı katamaranımız saat 09:20’ de hareket edecektir. Sadece 20 dakika sürecek keyifli bir yolculuğun ardından Sakız adası’ na varış.

Gümrük işlemleri ardından bizi bekleyen aracımıza valizlerimiz yükleyip, Güney ada turuna başlıyoruz.
Zamanınızı en ekonomik kullanabildiğiniz ve rehberimizle adanın kültürünü, tarihini, adetlerini öğrenebildiğiniz bu turumuzda, adadan alabileceğiniz ünlü ve popüler ürünleri temin edebildiğiniz alışveriş imkânına sahip olacaksınız.

Adanın güneyine; Narenciye bahçeleri ve armatörlerin yaşadığı köşkler ile ünlü KAMBOS bölgesinden geçerek başlıyoruz. Ardından İlk durağımız ARMOLIA;

Armolia; El seramikleriyle ünlü bu köyde dileyen yolcularımızın yörede el işçiliği ile yapılan hediyelik eşyaları alma imkânı bulacaklardır. Hemen yanında ise, Sakız ağaçlarının bulunduğu bölge olan Mastichoria' ya giriyoruz. Burada; Sakız ağaçlarının bakımı, hasatı ve mahsulü hakkında çok detaylı bilgiler alacaksınız. Sonraki durağımız ise; masalsı Pyrgi köyü.

PYRGI; Tüm evlerin Geometrik desenlerle kaplı olduğu ünlü köy. Bu köydeki gezimizin ardından köyün sevimli meydanında küçük bir kahve molası veriyoruz. Alışveriş için de zamana sahip olacaksınız. Pyrgi köyünden sonra ise ünlü labirent köy Mesta' ya geçiyoruz.

MESTA – Muhteşem orta çağ mimarisi ve görkemli Taksiarhis Kilisesi ile ünlü bu Antik orta çağ köyündeki turumuzda zamanın içerisinde kaybolacaksınız. Turumuzu tamamladıktan sonra öğle yemeği için Mesta’ nın limanı olan Limenas' da serbest zaman vereceğimiz bu liman kasabasını çok beğeneceksiniz. Turumuzun ardından otele transferimiz gerçekleşecektir.
 

 

       







İkinci gün

Sabah kahvaltısının ardından, rehberimizin belirteceği saatte lobide buluşup Kuzey Ada Turu için otobüs ile hareket ediyoruz. Göreceğimiz yerler;

Yel değirmenlerinde fotoğraf molası,

 

Daskolapetra – Mitoloji de büyük öneme sahip Homeros’ un Öğretmen taşını görüyor, hikayesini dinliyoruz,

Agia Isidoros – Adanın en çok fotoğraflanan yeridir. Sikiada köyünde Ege’ye uzanan kıvrımlı ve dar bir yolun sonuna inşa edilmiş beyaz sıvalı bir ada şapeli. 1881’deki bir depremde yıkılan Hristiyanlığın ilk bazilikalarından birinin yerine yapılmıştır. Kilisenin içinde, son nefesini adada veren Agios Isidoros ve Agia Meropi‘nin mezarlarını muhafaza eden bir yeraltı odası vardır.

Lagada – Ünlü balıkçı köyünde denize sıfır restoranlarda yemek için serbest zaman. 
Turun ardından otele transferiniz gerçekleşecektir.

Dileyen yolcularımız cumartesi gecesi akşam yemeğini taverna da alabilecektir. (Ekstra)
Deniz mahsullü menü ve limitsiz içki dahildir. Canlı Yunan müziği eşliğinde harika bir gece geçirebilirsiniz.

Üçüncü Gün
Otelde alınacak sabah kahvaltısının ardından serbest zamana sahipsiniz. Check out işlemlerinizi tamamladıktan sonra merkezde alışveriş yapabilir, kafelerde keyifli vakit geçirebilirsiniz.

 

Dilerseniz Bilinmeyen köyler ve Plaj turumuza katılabilirsiniz. (Ekstra)

Sabah kahvaltısının ardından, rehberimizin belirteceği saatte lobide buluşma ve Bilinmeyen köyler ve Plaj Turu için otobüs ile hareket ediyoruz. Göreceğimiz yerler;
1.Kambos – CİTRUS NARENCİYE MÜZESİ 
Turumuza Kambos da, Dünyanın tek Narenciye müzesinde ve Bergamot bahçelerinde başlıyoruz. 
Sakız Adasının en etkileyici yerlerinden biri olan Kambos, Güzel kokulu narenciye bahçeleri ve eski malikâne evleri ile tanınır. Bu bölge «geleneksel yerleşim yeri» ilan edilerek koruma altına alınmıştır. Sakız Adası’nın Cenevizli veya yerli Aristokrat ailelerinin malikâneleri, Kemerli kapı ve pencereler, mermer kolonlu pasajlar, kocaman avlu kapıları ve küçük kemerler üzerine yaslanmış balkonlar, çakıl taşlarıyla kaplı avlular ve resimli tavanlar bu yerleşim yerine nadide bir güzellik kazandıran şeylerden bir kaçıdır.

2.Vessa Köyü
Orta çağdan kalma bir köy olup, günümüze kadar korunarak gelen; kapısı, sıkı yol ağı ve dar ve yüksek binalarıyla kuleleri andırmaktadır.
Köyün kiliseleri Pangia, Agios Dimitrios ve Panagia Petrousena olup ziyarete kapalıdır, Panagia Petrousena köyün sakinlerine göre Sakız Adasının en eski kilisesidir.  Günümüze hiç bozulmadan gelen bu köyü unutamayacaksınız.

3.LİTHİ de yemek
Küçük bir balıkçı köyü olan ve balıkçıların günlük yakaladığı balıkları ikram ettikleri, masanızdan kalkıp yemek molası süresince denize girebileceğiniz bir köy olan Lithi’ de öğle yemeği için serbest zaman. Turunuzun ardından Çeşme’ ye dönüş için limana transferiniz gerçekleştirilecektir.

 

 

        

Sakız adasından hareket saatimiz 17:30 olup, en geç 1 saat önce gümrükte hazır bulunup, katamarana geçiyoruz.
20 dakikalık keyifli bir yolculuk ardından Çeşme ye varış.         

 

 

        Fiyata DÂHİL OLAN Hizmetlerimiz                               DÂHİL OLMAYAN Hizmetlerimiz

        Gidiş dönüş Hızlı Katamaran Bileti                                  Bilinmeyen köyler ve plaj turu (25.€)

        Liman - Otel transferi                                                       Taverna gecesi (50€)    

        Tercih edilen otelde 2 gece konaklama/kahvaltı              

        Güney Ada Turu  
        Kuzey Ada Turu                   

        Türkçe rehberlik Hizmeti ve Ertürk Turizm refakati   

 

 

 

 

 

 

 

RAMAZAN BAYRAMINA ÖZEL PAKET FİYATLARIMIZ
“2 Gece Konaklama”

   

                      OTEL

İki kişilik oda da

Kişi başı

3.Kişi Farkı

Tek Kişilik oda

Çocuk


2* Diana Hotel (Merkez)
 


169.€


165.€


205.€


99.€


2* Kyma Hotel (Merkez)
 


185.€
 


180.€


220.€


119.€
 

4* GoldenSand Hotel (Karfas 7 km )


189.€
 


184.€


254.€


120.€


4* Grecian Castle Hotel (1,5 km)
 



190.€



195.€



229.€



120.€
 

 

4* Chandris Hotel    (Merkez)
 


195.€


190.€


245.€


125.€

 

 


DİĞER PAKETLER