0
Sepetiniz Boş
Çeşme
0232
712 67 68

Suudi Arabistan Vizesi Başvuru Bilgileri

Suudi Arabistana'a turistik seyhatler için gereken evrakların listesi aşağıdadır.

Vize konusunda önemle dikkate alınması gereken hususlar:

Vize başvurunuzu olabildiğince erken bir tarihte (örneğin, bir ay öncesinden) yapmanız tavsiye edilir. Çalışma ve öğrenim amaçlı vizelerin alınması ülkeden ülkeye değişmekle beraber, 2-3 ay veya daha uzun bir zaman sürebilir. Vize başvurunuzda pasaportunuzun geçerlilik süresinin başvurduğunuz tarihten ileriye doğru en az bir yıl olmasına özen gösterilmesi tavsiye olunur. Ayrıca, vizeden muaf olmanız halinde dahi, gideceğiniz ülkenin pasaportunuzda aradığı geçerlilik süresini öğrenmenizde yarar vardır (Bazı devletlerin ülkeye girişte umuma mahsus ve resmi pasaportlarda aradığı asgari geçerlilik sürelerini görmek için tıklayınız).

GEREKLİ EVRAK LİSTELERİ

Gerekli Evrak Listesi
  • Pasaport (üzerinde meslek yazması gerekiyor davetiyede yazan meslekle aynı olması gerekiyor)
  • 2 Adet Arkası Beyaz Fonlu Resim son 3 ay içinde çekilmiş olacak
  • Davetiye (Suudi Arabistan’daki görüşmeye gidilecek firmadan Ticaret odasından çıkarılmış dış işleri bakanlığından onaylı davetiye (orjinali)
  • Karşıdaki şirketin faaliyette olduğunu gösterir belgenin fax’ı)
  • Karşıdaki şirketle yapılan sözleşme veya kontrat varsa fotokopisi
  • Karşıdaki şirket ile yapılan çalışmaların fatura fotokopisi
  • Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış Suudi Arabistan Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi (ticaret odasından onaylı)
  • Şirketin İmza Sirküleri Fotokopisi
  • Son 3 Ayı Geçmemiş Faaliyet belgesi (orijinal ve İngilizce olarak ticaret odasından alınacak)
  • Vergi Levhası fotokopisi
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • SSK işe giriş bildirge fotokopisi (çalışanlar için)
  • Maaş Bordrosu (son 3 ay) i (çalışanlar için)
  • Kimlik Fotokopisi
  • Varsa hotel uçak rezervasyonu