0
Sepetiniz Boş
Çeşme
0232
712 67 68

Romanya Vizesi Başvuru Bilgileri

Romanya'ya turistik seyhatler için gereken evrakların listesi aşağıdadır.

Vize konusunda önemle dikkate alınması gereken hususlar:

Vize başvurunuzu olabildiğince erken bir tarihte (örneğin, bir ay öncesinden) yapmanız tavsiye edilir. Çalışma ve öğrenim amaçlı vizelerin alınması ülkeden ülkeye değişmekle beraber, 2-3 ay veya daha uzun bir zaman sürebilir. Vize başvurunuzda pasaportunuzun geçerlilik süresinin başvurduğunuz tarihten ileriye doğru en az bir yıl olmasına özen gösterilmesi tavsiye olunur. Ayrıca, vizeden muaf olmanız halinde dahi, gideceğiniz ülkenin pasaportunuzda aradığı geçerlilik süresini öğrenmenizde yarar vardır (Bazı devletlerin ülkeye girişte umuma mahsus ve resmi pasaportlarda aradığı asgari geçerlilik sürelerini görmek için tıklayınız).

GEREKLİ EVRAK LİSTELERİ

Gerekli Evrak Listesi
  • Seyahat sağlık sigortası ne kadarlık vize isteniyorsa vizeyi kapsayacak tarihler için olmalı
  • Uçak rezervasyonu
  • Konfirmeli otel istiyor ücreti ödenmiş proforma faturası ile beraber
  • Davetiye resmi kurumdan onaylı olacak
  • Şirket evrakları(vergi levhası 2008 işlenmiş olacak imza sirküleri, faaliyet belgesi yeni tarihli ve asıl olacak, ticaret sicil gazetesi olacak)
  • Gidecek olan şahıs şirket ortağı ise bağ kur ödendi makbuzları son 3 aylık
  • Gidecek olan şahıs çalışan ise işe giriş bildirgesi son 4 aylık maaş bordrosu SSK prim dökümü
  • Masraf dilekçesi
  • Şirkete ait son 3 aylık banka hesap cüzdanı bakiyeli ve güncel olacak k.kartı ekstresi (eve gelen döküm şeklinde)
  • 2adet resim yeni çekilmiş arka fon beyaz vesikalık olacak gülümseme, gözlük olmayacak