0
Sepetiniz Boş
Çeşme
0232
712 67 68

Mısır Vizesi Başvuru Bilgileri

Mısır'a turistik seyhatleri için gereken evrakların listesi aşağıdadır.

Vize konusunda önemle dikkate alınması gereken hususlar:

Vize başvurunuzu olabildiğince erken bir tarihte (örneğin, bir ay öncesinden) yapmanız tavsiye edilir. Çalışma ve öğrenim amaçlı vizelerin alınması ülkeden ülkeye değişmekle beraber, 2-3 ay veya daha uzun bir zaman sürebilir. Vize başvurunuzda pasaportunuzun geçerlilik süresinin başvurduğunuz tarihten ileriye doğru en az bir yıl olmasına özen gösterilmesi tavsiye olunur. Ayrıca, vizeden muaf olmanız halinde dahi, gideceğiniz ülkenin pasaportunuzda aradığı geçerlilik süresini öğrenmenizde yarar vardır (Bazı devletlerin ülkeye girişte umuma mahsus ve resmi pasaportlarda aradığı asgari geçerlilik sürelerini görmek için tıklayınız).

GEREKLİ EVRAK LİSTELERİ
  • İşvereler için
  • Şirketin imza sirküleri
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi fotokopisi
  • Sigorta işe giriş bildirgesi fotokopisi (SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
  • 4 aylık sigorta bildirgesi fotokopisi
  • Son üç aylık bordro fotokopisi
  • Kredi kartları fotokopisi
  • Ticari Seyahatleriniz İçin Mısır daki Firmadan Davetiye
  • (Mısır dan gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerinin ise Mısır konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir.)
  • Şirketin hesap cüzdan fotokopisi
  • 2 Resim ( Arka fonu beyaz yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan varsa eski pasaportlarınız )
  • Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak Mısır konsolosluğa hitaben işveren tarafından yazılmış şirketteki görevinizi seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe. (INGILIZCE OLACAK) şirket adres telefon bilgileri yazılı olacak.
  • Vergi levhasının fotokopisi
  • Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonları
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 Avro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Turistlik Ziyaret İçin Mısır Vize Başvurusu
  • 2 adet beyaz fon üzerine çekilmiş fotoğraf
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 Avro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
  • Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonları
  • Mısır Konsolosluğu vize departmanına hitaben dilekçe
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan varsa eski pasaportlarınız )
  • Öğrenci Olarak Mısır Vize Başvurusu
  • Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
  • 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan Mısır a seyahat edebilmesi için muvafakat name
  • 2 Resim (Arka fonu beyaz yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 Avro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
  • Anne veya Babanın geçerli yada eski Mısır vizesi varsa fotokopileri
  • Mısır Konsolosluğu vize departmanına hitaben dilekçe
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan varsa eski pasaportlarınız )
  • Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.