0
Sepetiniz Boş
Çeşme
0232
712 67 68

Macaristan Vizesi Başvuru Bilgileri

Macaristan'a turistik seyhatler için gereken evrakların listesi aşağıdadır.

Vize konusunda önemle dikkate alınması gereken hususlar:

Vize başvurunuzu olabildiğince erken bir tarihte (örneğin, bir ay öncesinden) yapmanız tavsiye edilir. Çalışma ve öğrenim amaçlı vizelerin alınması ülkeden ülkeye değişmekle beraber, 2-3 ay veya daha uzun bir zaman sürebilir. Vize başvurunuzda pasaportunuzun geçerlilik süresinin başvurduğunuz tarihten ileriye doğru en az bir yıl olmasına özen gösterilmesi tavsiye olunur. Ayrıca, vizeden muaf olmanız halinde dahi, gideceğiniz ülkenin pasaportunuzda aradığı geçerlilik süresini öğrenmenizde yarar vardır (Bazı devletlerin ülkeye girişte umuma mahsus ve resmi pasaportlarda aradığı asgari geçerlilik sürelerini görmek için tıklayınız).

GEREKLİ EVRAK LİSTELERİ

İş Yeri Sahipleri İçin
  • Firmanın başlıklı kâğıdına
  • Firmanın imza sirküleri fotokopisi
  • Firmanın ticaret odası
  • Firmanın vergi levhası fotokopisi (Güncel olan
  • Firmanın ticari sicil gazete fotokopisi (Ortaklık hisse oranları gözükmeli)
  • Gelir durumunu gösterir evrak fotokopileri (Kredi kartı gayrimenkul tapuları araba ruhsatı vs.)
Özel Sektör Çalışanları İçin
  • Firmanın başlıklı kâğıdına
  • Firmanın imza sirküleri fotokopisi
  • Firmanın ticaret odası
  • Firmanın vergi levhası fotokopisi (Güncel olan
  • Firmanın Ticari sicil Gazete fotokopisi
  • Sigorta işe giriş bildirgesi fotokopisi (İşe giriş tarihi bir seneden yakın ise http://app.sgk.gov.tr/SigortaliHizmet/amp/ adresinden indireceği ssk prim hizmet çizelgesi gereklidir)
  • Son maaş bordrosu
  • Gelir durumunu gösterir evrak fotokopileri (Kredi kartı gayrimenkul tapuları araba ruhsatı vs.)
Emekliler İçin
  • Emekliler İçin:
  • Seyahat tarihi ev adresi ve telefon numarasının üzerinde bulunacağı dilekçe
  • Emeklilik belgesi fotokopisi
  • Gelir durumunu gösterir evrak fotokopileri (Kredi kartı gayrimenkul tapuları araba ruhsatı vs.).
Kamu Personeli İçin
  • Devlet Memurları İçin:
  • Seyahat tarihi ev adresi ve telefon numarasının üzerinde bulunacağı dilekçe
  • Çalıştığı kurumdan görevi ve seyahat tarihleri arasında izinli olduğunu belirtir yazı
  • Son maaş bordrosu orjinali
  • Gelir durumunu gösterir evrak fotokopileri (Kredi kartı gayrimenkul tapuları araba ruhsatı vs.).
  • li>

Dikkat edilmesi gereken önemli ayrıntılar

İlk defa Schengen vizesi alacaklar:

Yeni alınmış ve içinde Schengen vizesi bulunmayan pasaportlarda

İlk defa Schengen vizesi alacakların konsolosluğa şahsen gelmesi gerekmektedir.

Pasaport:

Hamili tarafından imzalanmış

13 uzatma süreleri ve en arka yaprağın fotokopilerini istemektedir.

Fotoğraf:

1 yıldan eski olmayan5 X 45 ölçülerinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf.

Ticari vizeler:

İş seyahati ise detay içeren davetiye

Rezervasyonlar:

Adres ile telefon bilgilerinin görüneceği otel ve uçak bileti rezervasyonu

Seyahat sigortası:

30 Bin Euro veya eşdeğeri temitatlı

Bayi organizasyonlarında:

Gidiş amacı belirtilmiş bir ön yazı ile tüm katılımcıları kapsayan isim listesi ve detay içeren bir seyahat programı gerekmektedir.

Eş ve Çocuklar:

Evli olanlardan evlilik cüzdanı fotokopisi

Öğrencilerden öğrenci belgesi

Eşlerden geçerli vizesi olanların vize fotokopileri

Onsekiz yaş altı çocuklarda ebeveynlerden birinin bulunmaması durumunda bulunmayan eşin

Devlet Memurları İçin:

Seyahat tarihi ev adresi ve telefon numarasının üzerinde bulunacağı dilekçe

Çalıştığı kurumdan görevi ve seyahat tarihleri arasında izinli olduğunu belirtir yazı

Son maaş bordrosu orjinali

Gelir durumunu gösterir evrak fotokopileri (Kredi kartı gayrimenkul tapuları araba ruhsatı vs.).

Eş ailede geçimleri kimin tarafından karşılanıyor ise o kişinin evrakını tamamlamak durumundadır.

Konuklar:

Beraberinde konuk getirecek müşterilerimiz bu kişiler için ailede geçimleri kimin tarafından karşılanıyor ise o kişinin evraklarını tamamlamak durumundadır.

Vize formu:

Vize başvuru formları hamili tarafından boşluk bırakmaksızın doldurulup imzalanmalıdır

Vize başvuru formları talep ettiğiniz takdirde adresinize gönderilecektir.

Diğer ayrıntılar:

Birden fazla işyeri olan müşterilerimiz evrak hazırlarken hangisini eksiksiz olarak hazırlayacaklarsa onu ve mümkünse en az bir seneyi tamamlamış olan firmalarını tercih etmelidirler