0
Sepetiniz Boş
Çeşme
0232
712 67 68

İsviçre Vizesi Başvuru Bilgileri

İsviçre vizesi için gerekli evraklar

Vize konusunda önemle dikkate alınması gereken hususlar:

Vize başvurunuzu olabildiğince erken bir tarihte (örneğin, bir ay öncesinden) yapmanız tavsiye edilir. Çalışma ve öğrenim amaçlı vizelerin alınması ülkeden ülkeye değişmekle beraber, 2-3 ay veya daha uzun bir zaman sürebilir. Vize başvurunuzda pasaportunuzun geçerlilik süresinin başvurduğunuz tarihten ileriye doğru en az bir yıl olmasına özen gösterilmesi tavsiye olunur. Ayrıca, vizeden muaf olmanız halinde dahi, gideceğiniz ülkenin pasaportunuzda aradığı geçerlilik süresini öğrenmenizde yarar vardır (Bazı devletlerin ülkeye girişte umuma mahsus ve resmi pasaportlarda aradığı asgari geçerlilik sürelerini görmek için tıklayınız).

GEREKLİ EVRAK LİSTELERİ

İş Yeri Sahipleri İçin
  • Konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe (antetli kağıda ve imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından)
  • Hesap cüzdan fotokopisi
  • Gayri menkul tapu fotokopisi
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi
  • Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise ; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
  • İmza sirküleri
  • Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonu ticarilerden ise ek olarak davetiye
Özel Sektör Çalışanları İçin
  • Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonu ticarilerden ise ek olarak davetiye
  • Şirketin imza sirküleri
  • Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi
  • Sigorta işe giriş bildirgesi (SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
  • 4 aylık sigorta bildirgesi
  • Son üç aylık bordro
  • Hesap cüzdan fotokopisi
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Kredi kartları fotokopisi
  • Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonu ticarilerden ise ek olarak davetiye
Ev Hanımları İçin
  • Konsolosluğa hitaben dilekçe
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Hesap cüzdan fotokopisi
  • Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.
  • Öğrenci olarak İsviçre vize başvurusu
  • Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
  • 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan muvafakatname
  • Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.
Emekliler İçin
  • Konsolosluğa hitaben dilekçe
  • Emekli cüzdanı fotokopisi
  • Sağlık karnesi fotokopisi
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Banka cüzdan fotokopisi
Kapalı gruplar için
  • Şirketin antetli kağıdına konsolosluğa hitaben dilekçe (İmza yetkisi olan imzalayacaktır)
  • Grup isim listesi, masraflar şirketimiz tarafından karşılanıyor ibaresi olmalıdır.
  • Vergi Levhası fotokopisi
  • Faaliyet Belgesi (yeni tarihli ve orijinal)
  • İmza Sirküleri (yeni tarihli ve fotokopi olabilir)
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi

Ayrıca.. 1 Resim + Vize Ücreti (Ücretler konsolosluklar tarafından belirleniyor, değişebilir.)

En az 6 ay geçerli pasaport (pasaport mutlaka imzalı olmalı)

Vize başvuru formları şahsen yolcular tarafından doldurulmalı ve imzalanmalıdır.

Pasaportların "gümrük ve döviz işlemleri" sayfalarına vize uygulanamaz.

İstanbul / İsviçre Konsolosluğuna Bağlı İller:

Aydın-Balıkesir-Bursa - Çanakkale - Edirne - İzmir - Kırklareli - Kocaeli - Manisa - Muğla

PASAPORTUNUZ YENİLENMİŞ VE ESKİ PASAPORTUNUZDA İLGİLİ KONSOLOSLUĞA AİT VİZE MEVCUT İSE ESKİ PASAPORTUNUZU DA BELGELER İLE BİRLİKTE VERMENİZ YARARLI OLACAKTIR.

KONSOLOSLUK EVRAKLARI YADA DAHA ÖNCEDEN ALINMIŞ VİZELERİ YETERLİ GÖRMEDİĞİ TAKDİRDE EK EVRAK YADA ŞAHSİ GÖRÜŞME İSTEYEBİLMEKTEDİR.

Münferit Vize, başvuru gününden en az 3 gün sonra geri döner.

Vize alımı konusunda şirketimizin hiçbir sorumluluğu yoktur. Seyahat acentesi müşteri ve konsolosluk arasında sadece aracıdır.