0
Sepetiniz Boş
Çeşme
0232
712 67 68

Danimarka Schengen Vizesi Başvuru Bilgileri

Danimarka'ya turistik seyahatler için gereken evrakların listesi aşağıdadır.

Vize konusunda önemle dikkate alınması gereken hususlar:

Vize başvurunuzu olabildiğince erken bir tarihte (örneğin, bir ay öncesinden) yapmanız tavsiye edilir. Çalışma ve öğrenim amaçlı vizelerin alınması ülkeden ülkeye değişmekle beraber, 2-3 ay veya daha uzun bir zaman sürebilir. Vize başvurunuzda pasaportunuzun geçerlilik süresinin başvurduğunuz tarihten ileriye doğru en az bir yıl olmasına özen gösterilmesi tavsiye olunur. Ayrıca, vizeden muaf olmanız halinde dahi, gideceğiniz ülkenin pasaportunuzda aradığı geçerlilik süresini öğrenmenizde yarar vardır (Bazı devletlerin ülkeye girişte umuma mahsus ve resmi pasaportlarda aradığı asgari geçerlilik sürelerini görmek için tıklayınız).

GEREKLİ EVRAK LİSTELERİ

İş Yeri Sahipleri İçin
  • Şirketin antetli kağıdına ilgili makama hitaben turistik amaçlı vize talebinizi belirten dilekçe. (Yetkili kişi veya kişilerce kaşe ve imza)
  • Ticaret veya sanayi odasından faaliyet belgesi.
  • Vergi levhasının fotokopisi.
  • Firmanızın imza sirküleri. (Fotokopi)
  • Ticari sicil gazetesi. (Ortak iseniz isminizin geçtiği yeri işaretleyiniz)
  • Gayri menkul fotokopileri. (Ev, Arsa, Devremülk v.b)
  • Şahsi veya firmaya ait banka ıslak imzalı dökümleri
  • Yeni çekilmiş fotoğraf. (Vesikalık)
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği
Özel Sektör Çalışanları İçin
  • Şirketin antetli kağıdına ilgili makama hitaben turistik amaçlı vize talebinizi belirten dilekçe. (Yetkili kişi veya kişilerce kaşe ve imza)
  • * Çalışanın görevinin, iş yerinde çalıştığı süre, ve takrar işe başlayacağı tarih belirtilmelidir.

  • Ticaret veya sanayi odasından faaliyet belgesi.
  • Vergi levhasının fotokopisi.
  • Firmanızın imza sirküleri. (Fotokopi)
  • Ticari sicil gazetesi. (Ortak iseniz isminizin geçtiği yeri işaretleyiniz)
  • Gayri menkul fotokopileri. (Ev, Arsa, Devremülk v.b)
  • Şahsi veya firmaya ait banka ıslak imzalı dökümleri
  • Yeni çekilmiş fotoğraf. (Vesikalık)
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği
Kamu Personeli İçin
  • Şirketin antetli kağıdına ilgili makama hitaben turistik amaçlı vize talebinizi belirten dilekçe. (Yetkili kişi veya kişilerce kaşe ve imza)
  • Ticaret veya sanayi odasından faaliyet belgesi.
  • Vergi levhasının fotokopisi.
  • Firmanızın imza sirküleri. (Fotokopi)
  • Ticari sicil gazetesi. (Ortak iseniz isminizin geçtiği yeri işaretleyiniz)
  • Gayri menkul fotokopileri. (Ev, Arsa, Devremülk v.b)
  • Şahsi veya firmaya ait banka ıslak imzalı dökümleri
  • Yeni çekilmiş fotoğraf. (Vesikalık)
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği