0
Sepetiniz Boş
Çeşme
0232
712 67 68

Çin Halk Cumhuriyeti Vizesi Başvuru Bilgileri

Çin Halk Cumhuriyetine turistik seyhatler için gereken evrakların listesi aşağıdadır.

Vize konusunda önemle dikkate alınması gereken hususlar:

Vize başvurunuzu olabildiğince erken bir tarihte (örneğin, bir ay öncesinden) yapmanız tavsiye edilir. Çalışma ve öğrenim amaçlı vizelerin alınması ülkeden ülkeye değişmekle beraber, 2-3 ay veya daha uzun bir zaman sürebilir. Vize başvurunuzda pasaportunuzun geçerlilik süresinin başvurduğunuz tarihten ileriye doğru en az bir yıl olmasına özen gösterilmesi tavsiye olunur. Ayrıca, vizeden muaf olmanız halinde dahi, gideceğiniz ülkenin pasaportunuzda aradığı geçerlilik süresini öğrenmenizde yarar vardır (Bazı devletlerin ülkeye girişte umuma mahsus ve resmi pasaportlarda aradığı asgari geçerlilik sürelerini görmek için tıklayınız).

GEREKLİ EVRAK LİSTELERİ
  • Nüfus kağıdı fotokopisi
  • En az 5000 usd bakiyesi bulunan banka hesap cüzdanının aslı veya bankadan alınacak yazı aslı (banka imza sirküsü ile birlikte)
  • Yerel savcılıktan alınacak olan sabıka kaydı
  • Sabıka kaydında bu iki madde mutlaka belirtilmesi gerekiyor
  • Yukarıda kimlik bilgileri bulunan kişinin adli sicil kaydı yoktur.

    Yukarıda kimlik bilgileri bulunan kişinin adli sicil arşiv kaydı yoktur.

  • 2 adet fotoğraf (kulaklar ve alın açık, ön cepheden çekilmiş, arka fon beyaz, kıyafetler koyu renk olmalıdır) İstenilen fotoğraf boyutunu görmek için
  • Gidiş-Dönüş uçak bilet rezervasyonu
  • Otel rezervasyonu
  • Vize Ücreti (Vize ücretleri konsolosluklar tarafından belirlendiğinden dolayı vize çeşidine göre değişebilir).
  • En az 6 ay geçerli pasaport (pasaport mutlaka imzalı olmalı)
  • Vize başvuru formları şahsen yolcular tarafından imzalanmalıdır.
  • Pasaportların "gümrük ve döviz işlemleri" sayfalarına vize uygulanamaz.
  • PASAPORTUNUZ YENİLENMİŞ VE ESKİ PASAPORTUNUZDA İLGİLİ KONSOLOSLUĞA AİT VİZE MEVCUT İSE ESKİ PASAPORTUNUZU DA BELGELER İLE BİRLİKTE VERMENİZ YARARLI OLACAKTIR.
  • Münferit Vize, başvuru gününden en az 7 gün sonra geri döner.