0
Sepetiniz Boş
Çeşme
0232
712 67 68

Çek Cumhuriyeti Schengen Vize Başvuru Bilgileri

Çek Cumhuriyetine turistik seyhatler için gereken evrakların listesi aşağıdadır.

Vize konusunda önemle dikkate alınması gereken hususlar:

Vize başvurunuzu olabildiğince erken bir tarihte (örneğin, bir ay öncesinden) yapmanız tavsiye edilir. Çalışma ve öğrenim amaçlı vizelerin alınması ülkeden ülkeye değişmekle beraber, 2-3 ay veya daha uzun bir zaman sürebilir. Vize başvurunuzda pasaportunuzun geçerlilik süresinin başvurduğunuz tarihten ileriye doğru en az bir yıl olmasına özen gösterilmesi tavsiye olunur. Ayrıca, vizeden muaf olmanız halinde dahi, gideceğiniz ülkenin pasaportunuzda aradığı geçerlilik süresini öğrenmenizde yarar vardır (Bazı devletlerin ülkeye girişte umuma mahsus ve resmi pasaportlarda aradığı asgari geçerlilik sürelerini görmek için tıklayınız).

Aşağıda talep edilenler Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu tarafınca uygulanacak vizeleri ilgilendirir.

Geçerli pasaport, pasaportun bitim süresi dönüş tarihinden sonra en az 3 ay geçerli olmalıdır ve vize için bos sayfası bulunmalıdır; pasaporttaki fotoğraf şahsın başvuru tarihindeki görünüşüyle aynı olmalıdır.

*Pasaport Fotokopisi - pasaportun resimli sayfasının, geçerlilik süresi sayfasının, kimlik bilgileri sayfasının, en arka sayfasının ve son altı ay içerisinde alınmış Schengen vizelerinin fotokopisi.

*Seyahat eden her şahıs için (beraber seyahat edecek reşit olmayan çocuklar dahil olmak üzere) okunaklı ve eksiksiz doldurulmuş ve pasaport sahibi tarafından imzalanmış orijinal başvuru formu. Form büyük harflerle her kutuya bir harf gelecek şekilde doldurulacak ve kutuların dışına hiçbir şey yazılmayacak.

*1 fotoğraf - fotoğrafın ebatı (3,5 x 4,5 cm), açık renk zeminde, yüz ve omuzların üst kısmı görünecek şekilde, tam görüntü fotoğrafın %70´i ölçülerinde, direkt bakan şekilde olmalıdır. Fotoğraftaki görünüm başvuru sahibinin görünümüne uymalıdır.

*Tüm seyahat süresini kapsayan seyahat sigortası.(minimum 30,000 euro´luk, ani hastalanmaları, yaralanmaları ve ülkeye dönüş masraflarını karşılayan.). Kısa sureli çok girişli vize alınması durumunda ilk seyahatten sonraki seyahatler içinde Sigorta yapılacağını bildiren deklarasyon imzalanmalıdır. Seyahat sigortasının minimum seyahatin başlangıcından bir gün önce başlayıp seyahat bitişinden bir gün sonra bitecek şekilde düzenlenmesi gerekmektedir.

GEREKLİ EVRAK LİSTELERİ

İş Yeri Sahipleri İçin
  • Vergi levhası
  • İmza Sirküleri
  • Ticaret sicil Gazetesi
  • Faaliyet belgesi
  • Kişisel banka hesabı (geçmişe ait onaylı dökümüyle birlikte
  • Seyahat giderlerinin karşılanması için banka hesabında gün başına minimum 100 TRY bulunmalıdır) veya orijinal kredi kartı ekstresi
  • Uçak bileti rezervasyonu ve otel rezervasyonu veya ikamet sağlayacak kişiden deklarasyon orijinal ve noter onalı veya noter onaylı kira kontratı ibrazı zorunludur.
  • Gerekli gördüğü takdirde konsolosluk yetkilileri başvuru sahibinden ek belgeler isteyebilir
Özel Sektör Çalışanları İçin
  • Firmanın Vergi levhası
  • İmza Sirküleri
  • Ticaret sicil gazetesi
  • Faaliyet belgesi
  • Maaş bordosu
  • SSK işe giriş bildirgeleri
  • Kişisel banka hesabı (geçmişe ait onaylı dökümüyle birlikte
  • Seyahat giderlerinin karşılanması için banka hesabında gün başına minimum 100 TRY bulunmalıdır) veya orijinal kredi kartı ekstresi
  • Uçak bileti rezervasyonu ve otel rezervasyonu veya ikamet sağlayacak kişiden deklarasyon orijinal ve noter onalı veya noter onaylı kira kontratı ibrazı zorunludur.
  • Gerekli gördüğü takdirde konsolosluk yetkilileri başvuru sahibinden ek belgeler isteyebilir
  • >
Emekliler İçin
  • Emekli karneleri fotokopisi
  • Kişisel banka hesabı (geçmişe ait onaylı dökümüyle birlikte
  • Seyahat giderlerinin karşılanması için banka hesabında gün başına minimum 100 TRY bulunmalıdır) veya orijinal kredi kartı ekstresi
  • Uçak bileti rezervasyonu ve otel rezervasyonu veya ikamet sağlayacak kişiden deklarasyon orijinal ve noter onalı veya noter onaylı kira kontratı ibrazı zorunludur.
  • Gerekli gördüğü takdirde konsolosluk yetkilileri başvuru sahibinden ek belgeler isteyebilir
Öğrenciler İçin Gerekli Belgeler
  • Öğrenci belgesi okuldan onaylı
  • Kişisel banka hesabı (geçmişe ait onaylı dökümüyle birlikte
  • Seyahat giderlerinin karşılanması için banka hesabında gün başına minimum 100 TRY bulunmalıdır) veya orijinal kredi kartı ekstresi
  • Uçak bileti rezervasyonu ve otel rezervasyonu veya ikamet sağlayacak kişiden deklarasyon orijinal ve noter onalı veya noter onaylı kira kontratı ibrazı zorunludur.
  • Gerekli gördüğü takdirde konsolosluk yetkilileri başvuru sahibinden ek belgeler isteyebilir
Ev Hanımları İçin Gerekli Belgeler
  • Evlilik Cüzdanı fotokopisi
  • Eşinden garanti yazısı
  • Eşinin iş evrakları
  • Kişisel banka hesabı (geçmişe ait onaylı dökümüyle birlikte
  • Seyahat giderlerinin karşılanması için banka hesabında gün başına minimum 100 TRY bulunmalıdır) veya orijinal kredi kartı ekstresi
  • Uçak bileti rezervasyonu ve otel rezervasyonu veya ikamet sağlayacak kişiden deklarasyon orijinal ve noter onalı veya noter onaylı kira kontratı ibrazı zorunludur.
  • Gerekli gördüğü takdirde konsolosluk yetkilileri başvuru sahibinden ek belgeler isteyebilir