0
Sepetiniz Boş
Çeşme
0232
712 67 68

Avusturya Schengen Vizesi Başvuru Bilgileri

Avusturya vizesi için gerekli evraklar

Vize konusunda önemle dikkate alınması gereken hususlar:

Vize başvurunuzu olabildiğince erken bir tarihte (örneğin, bir ay öncesinden) yapmanız tavsiye edilir. Çalışma ve öğrenim amaçlı vizelerin alınması ülkeden ülkeye değişmekle beraber, 2-3 ay veya daha uzun bir zaman sürebilir. Vize başvurunuzda pasaportunuzun geçerlilik süresinin başvurduğunuz tarihten ileriye doğru en az bir yıl olmasına özen gösterilmesi tavsiye olunur. Ayrıca, vizeden muaf olmanız halinde dahi, gideceğiniz ülkenin pasaportunuzda aradığı geçerlilik süresini öğrenmenizde yarar vardır (Bazı devletlerin ülkeye girişte umuma mahsus ve resmi pasaportlarda aradığı asgari geçerlilik sürelerini görmek için tıklayınız).

GEREKLİ EVRAK LİSTELERİ

İş Yeri Sahipleri İçin
  • Vize bitiminden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport
  • 2 adet yeni çekilmiş arka fon beyaz Biometrik fotoğraf
  • Eksiksiz doldurulmuş Avusturya Vize Başvuru Formu ( Tarafımızdan doldurulmaktadır.)
  • Uçak Rezervasyonu
  • Avusturya'da yaşayan kişi veya kişiler tarafından gönderilmiş davetiye; davetiye yok ise konfirme edilmiş otel rezervasyonu ( Avusturya'dan gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse Avusturya Konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir.)
  • Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Avusturya Konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış, seyahat detaylarını, vize talebinizi ve masrafların kimin tarafından karşılanacağını belirten dilekçe
  • Şirket İmza Sirküleri ( Orjinal ve bir adet fotokopi )
  • Şirket Vergi Levhası ( Orjinal ( noter tasdiklisi kabul edilir ) ve bir adet fotokopi )
  • Oda Kayıt ve Faaliyet Belgesi ( Yeni tarihli, Orjinal ve bir adet fotokopi )
  • Şirket Ticaret Sicil Gazetesi ( Orjinal ve bir adet fotokopisi )
  • Şirket Banka Hesabı
  • Ev Tapusu, Araç Ruhsatı ( Var ise )
  • Seyahat Süresini Kapsayan Seyahat Sağlık Sigortası 30.000 Euro Teminatlı(Tarafımızdan Yapılmaktadır )
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Nüfus Müdürlüğü'nden )
Özel Sektör Çalışanları İçin
  • Vize bitiminden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport
  • 2 adet yeni çekilmiş arka fon beyaz Biometrik fotoğraf
  • Eksiksiz doldurulmuş Avusturya Vize Başvuru Formu ( Tarafımızdan doldurulmaktadır.)
  • Uçak Rezervasyonu
  • Avusturya'da yaşayan kişi veya kişiler tarafından gönderilmiş davetiye; davetiye yok ise konfirme edilmiş otel rezervasyonu ( Avusturya'dan gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse Avusturya Konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir.)
  • Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Avusturya Konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış, şirketteki görevinizi, izin tarihlerinizi ve vize talebinizi belirten dilekçe.
  • Şirket İmza Sirküleri ( Orjinal ve bir adet fotokopi )
  • Şirket Vergi Levhası ( Orjinal ( noter tasdiklisi kabul edilir ) ve bir adet fotokopi )
  • Oda Kayıt ve Faaliyet Belgesi ( Yeni tarihli, Orjinal ve bir adet fotokopi )
  • Şirket Ticaret Sicil Gazetesi ( Orjinal ve bir adet fotokopisi )
  • SSK işe giriş bildirgesi ( Orjinal ve bir adet fotokopi )
  • Son 4 aylık maaş bordrosu ( Kaşeli - imzalı )
  • SSK Prim Dökümü ( Ssk'dan Orjinal alınacak )
  • Şahsi Banka Hesap Cüzdanı
  • Ev Tapusu, Araç Ruhsatı ( Var ise )
  • Seyahat Süresini Kapsayan Seyahat Sağlık Sigortası 30.000 Euro Teminatlı (Tarafımızdan Yapılmaktadır. )
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Nüfus Müdürlüğü'nden )
Emekliler İçin
  • Vize bitiminden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport
  • 2 adet yeni çekilmiş arka fon beyaz Biometrik fotoğraf
  • Eksiksiz doldurulmuş Avusturya Vize Başvuru Formu ( Tarafımızdan doldurulmaktadır.)
  • Davetiye veya Otel Rezervasyonu
  • Uçak Rezervasyonu
  • Avusturya Konsolosluğu Vize Departmanı'na hitaben yazılmış, seyahat sebebini ve detaylarını bildiren dilekçe
  • Emekli Cüzdanı Orjinali ve Fotokopisi
  • Sağlık Karnesi ve Fotokopisi
  • Gayrimenkul ( Ev, Arsa ) Tapuları orjinali
  • Banka Hesap Cüzdanı
  • Seyahat Süresini Kapsayan Seyahat Sağlık Sigortası 30.000 Euro Teminatlı (Tarafımızdan Yapılmaktadır.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Nüfus Müdürlüğü'nden )
Öğrenciler İçin Gerekli Belgeler
  • Vize bitiminden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport
  • 2 adet yeni çekilmiş arka fon beyaz Biometrik fotoğraf
  • Eksiksiz doldurulmuş Avusturya Vize Başvuru Formu ( Tarafımızdan doldurulmaktadır.)
  • Davetiye veya Otel Rezervasyonu
  • Uçak Rezervasyonu
  • Okuldan alınan yeni tarihli öğrenci belgesi
  • Avusturya Konsolosluğu Vize Departmanı'na hitaben yazılmış, seyahat sebebini ve detaylarını bildiren dilekçe
  • 18 Yaşını doldurmamış ise anne ve babadan seyahat izni için muvafakat name ( Noterden Orjinal )
  • Ailenin Gelir Beyanı ( Aile işveren ise veya çalışan işe yukarıda belirtilen belgeler temin edilecektir )
  • Seyahat Süresini Kapsayan Seyahat Sağlık Sigortası 30.000 Euro Teminatlı (Tarafımızdan yapılmaktadır.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Nüfus Müdürlüğü'nden )